Drie redenen om een dj in te huren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Feest

De zomer komt er weer aan. Dat betekent een drukke agenda! Na enkele, wisselvallige jaren is het eindelijk weer tijd om volop te genieten van de heerlijke temperaturen en de zomerse gezelligheid. Er worden volop festivals, feesten, verjaardagen en examenfeesten georganiseerd. Wellicht heb jij ook een huisfeest op de planning staan. Of misschien organiseer jij er zelf eentje!

Indien jij een goed feestje wilt neerzetten, speelt de sfeer een grote rol. De sfeer zal voorafgaand aan het feest al gecreëerd moeten worden. Dit is mogelijk door de ruimte te versieren met ballonnen, slingers en lichten, maar ook de muziek mag zeker niet missen. Een dj huren is een goed begin om een fantastisch feest neer te zetten.

Waarom een dj huren?

Voor een klein feest zal een dj wellicht overbodig zijn, maar bij een groot feest is een dj absoluut niet te missen. De muziek is uiteraard zelf te regelen, dus wellicht vraag jij af: ‘waarom zou je een dj boeken’? Er zijn meerdere redenen om een dj te regelen. Hieronder delen wij vijf redenen.

1.   Gespecialiseerd

Een dj heeft, in de meeste gevallen, veel ervaring. Een goede dj leest voortdurend het publiek af. Indien er vooraf geen specifiek genre is afgesproken, zal de dj meerdere muzieknummers van diverse genres draaien. Hij of zij zal vervolgens letten op de reacties van het publiek. Indien het publiek erg enthousiast reageert bij een specifiek genre, zal de dj vervolgens voornamelijk dat genre afspelen om het feest onvergetelijk te maken. Indien de muziek zelf geregeld wordt, is het ook mogelijk dat een groot deel van de gasten niet tevreden is over de muziekkeuze.

2.  Scheelt een hoop tijd

Indien jij de muziek regelt, zal jij hoogstwaarschijnlijk voorafgaand aan het feest een gehele afspeellijst in elkaar zetten. Dit kan een hoop tijd vergen. Daarnaast zul jij voortdurend bezig zijn met de muziek op het feest zelf, aangezien er altijd verzoeken binnenstromen rondom de muziek. Dit kan ten koste gaan van jouw eigen ervaring. Zonde! Dankzij een dj hoef jij jou geen moment zorgen te maken over de muziek en de tevredenheid van de gasten. Deze zorgen neemt een dj jou allemaal uit handen.

3.   Eigen voorzieningen

Een dj verzorgt meerdere feestpartijen en is om die reden ook vaak voorzien van eigen voorzieningen. Hieronder valt uiteraard zijn of haar dj-set, maar de dj’s beschikken ook weleens over een eigen lichtset. Daarbij weet de dj ook hoe de lichtset aangesloten moet worden. Dit bespaart jou een hoop kosten, voorbereiding en zorgen. Dat is mooi meegenomen!