Je bekijkt nu Gitaar leren spelen met een online cursus

Gitaar leren spelen met een online cursus

Je wilt graag gitaar leren spelen, maar je hebt geen tijd en wellicht ook geen zin om daarvoor op gezette tijden naar een muziekschool te gaan. In dat geval bieden online gitaarlessen een prima uitkomst. Het maakt ook niet uit hoe jong of oud je bent, iedereen kan met deze online gitaarlessen leren spelen.

Hoe werkt een gitaarcursus online?

Je hebt dan wel niet direct de persoonlijke begeleiding die je bij een privéles op een muziekschool wel hebt, maar daar zijn via internet ook oplossingen voor te bedenken. Zo zou je bijvoorbeeld via een webcam of met Facetime jouw probleem aan de online gitaardocent kunnen voorleggen waarbij hij gelijk kan meekijken of je stuurt een eerder opgenomen video in die hij kan beoordelen. Ik noem maar een paar opties. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de mogelijkheden die de online gitaardocent biedt voor dit type vragen. Ik raad je aan om dit vooraf even na te vragen.

Met online gitaarlessen kun je zelf bepalen op welke dagen, op welke tijdstippen en vanaf welke locatie jij gitaar wilt leren spelen. Je kan het helemaal zelf bepalen en in je eigen tempo doen. Je kunt het ook zo vaak herhalen als je zelf wilt of nodig hebt. Voor veel mensen is het een ideale oplossing aangezien zij een drukke baan hebben, ‘s avonds pas laat thuis zijn en dan ook nog tijd willen besteden aan gezin en hobby.

De voordelen van online gitaarlessen

Je bent niet gebonden aan afspraken op een muziekschool, je hoeft je huis niet uit en je kunt de lessen helemaal in jouw eigen tempo volgen. Komt het bijvoorbeeld vanwege je werk een keer niet uit om te spelen, dan sla je gewoon een dag of een paar dagen over en pak je het daarna weer op. En vind je een bepaald gedeelte lastig, dan kun je net zo lang blijven oefenen totdat het wel lukt. Gitaar leren spelen komt uiteindelijk toch neer op vele “vlieguren” maken. Oefenen, oefenen, oefenen.

Een stuk goedkoper dan een muziekschool
Een ander voordeel van online lessen is dat het vele malen goedkoper is dan een fysieke muziekschool. Je hebt al videocursussen voor een paar tientjes. Wil je een module waar je ook vragen kunt stellen aan je docent dan ben je vaak iets meer kwijt. Maar onderaan de streep kan je veel geld besparen ten opzichte van lessen bij een muziekschool. Het verschil is natuurlijk wel dat je niet 1-op-1 begeleiding hebt. Wanneer je bepaalde technieken zoals tokkelen echt goed onder de knie wil krijgen dan kan het soms wel prettig zijn om fysieke lessen te nemen.