Je bekijkt nu Gebruiksgerei in de cateringsindustrie

Gebruiksgerei in de cateringsindustrie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Eten

Bestek voor de horeca en horecapannen zijn gebruiksvoorwerpen die veel worden gebruikt voor het eten, serveren of koken van voedsel. In grote lijnen kunnen ze worden beschouwd als keukengerei. Keukengerei omvat alle instrumenten, inclusief de kleine handgereedschappen die worden gebruikt bij het bereiden van voedsel, zoals malen, mengen, verwarmen, meten en ook die worden gebruikt om te eten. In de meeste gevallen in de industrie en thuis varieert het aantal gebruikte keukengerei grotendeels met de tijd en de kookstijl.

Horeca-bestek

Cutleries staat bekend als zilver of bestek en omvat verschillende lepels, vorken, messen en tangen. Bestek is gemaakt van metalen zoals roestvaststaal of zilver.

Soorten lepels, vorken en messen

Als keukengerei hebben we verschillende soorten lepels die worden gebruikt bij het serveren of eten van diverse soorten voedsel. Meestal worden vorken en lepels complementair of onafhankelijk gebruikt om etensbeten te plukken, terwijl de messen worden gebruikt om in de keuken te snijden en om het eten op tafel te portioneren.

Dinerlepel ook wel de Tafellepel genoemd – wordt gebruikt bij het eten van de voedselproducten van het hoofdgerecht. Hij pikt gemakkelijk de gewenste hoeveelheid voedsel op, zoals rijst, stoofpot of curry. Meestal wordt het gecombineerd met een vork of een dessertmes.

Dessertlepel, dessertmes en dessertvork – ze zijn kleiner in vergelijking met de hoofdgerechten en worden gebruikt bij het maken van desserts.
Andere soorten lepels zijn: soeplepel, thee- of koffielepels, suikerlepel, ijslepel, cocktail of frisdranklepel.

Cookwares en bakvormen

Cookwares zijn soorten keukengerei die direct bij het koken worden gebruikt, het zijn voedselbereidingscontainers gemaakt van verschillende materialen, meestal roestvaststaal. Kookwaren omvatten; kookpotten, zoals steelpannen, braadpannen, waterkokers en dergelijke die bedoeld zijn voor gebruik op een fornuis. Terwijl bakvormen vaten zijn die bedoeld zijn voor gebruik in een oven. Sommige gebruiksvoorwerpen zijn zowel kookgerei als bakvormen.

Horecapannen

In Horeca zijn pannen van verschillende afmetingen en kwaliteiten gemaakt van een breed scala aan materialen, bijvoorbeeld is de Skillet gemaakt van staal of aluminium en gecoat met een stof zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) om te voorkomen dat voedsel aan het oppervlak van de pan blijft kleven.

Voordelen van coating

Het coaten van horeca pannen biedt enkele voordelen; zoals eenvoudige reiniging dan de meeste niet-gecoate pannen, behoefte aan weinig of geen extra olie of vet om kleven te voorkomen, wat helpt om gezonder voedsel met weinig vet te produceren.

Nadelen van coating

De pan met antiaanbaklaag heeft een beperkt gebruik, vooral waar een pannensaus de voorkeur heeft. De niet-klevende coatings gaan na verloop van tijd achteruit en raken beschadigd. Het kan gemakkelijk worden beschadigd door metalen voorwerpen, harde schuursponsjes of chemische schuurmiddelen te gebruiken. Oververhitting veroorzaakt ook meer kwaad dan goed voor de pannen met antiaanbaklaag door ervoor te zorgen dat de coatings snel uiteenvallen, wat resulteert in de uitstoot van giftige dampen die bijzonder gevaarlijk zijn voor vogels en kan ook polymeerdampkoorts bij mensen veroorzaken.